dimarts, 24 de març del 2009

CRIS CRAS CRISI




La setmana passada, els treballadors de Seat van fer un referèndum a la fàbrica de Martorell a través del qual decidien si estarien disposats a congelar els seus salaris durant un any sencer per tal d’augmentar la càrrega de treball de l’empresa. Amb un 65.5% de vots a favor, la proposta tirà endavant. No content amb aquesta baixada de pantalons de la plantilla (i dic baixada perquè mentre els directius de l’empresa segurament continuen gaudint amb el cotxe d’empresa, la targeta d’empresa i els sous desorbitats, els treballadors són els que han d’afrontar la crisi) doncs això: que no content amb aquesta decisió, el president de Seat el senyor Erich Schmitt, els digué que haurien de ser dos i no un any de congelació salarial.
No obstant l’esperança és l’últim que es perd ja que després de rebre amenaces de mort provinents de l’ira popular desenvolupada a ran del repartiment de primes per valor de 165 milions de dòlars, els executius de l’asseguradora AIG (American International Group) han començat a tornar les primes.
En l’altra cara de la moneda però, està la compra massiva d’actius tòxics per part del Govern d’EUA per tal de “sanejar” els petits bancs i afavorir així que torne la circulació de crèdit a l’economia dels ianquis, en poques paraules: el govern d’Obama està comprant merda als bancs per a que puguen fer-ne més i continuar venent-la.

1 comentari:

  1. Em fa gràcia... injectar liquidesa als bancs tal i com s'ha fet és una burla a la inteligència, perquè absolutament tot el sistema és pura merda: no hi ha un centímetre quadrat en les finances internacionals que no estiga contaminat amb valors tòxics, i això inclou els bancs espanyols. Per suposat. El que no entenc és com els que parlen en les tribunes dels mitjans diuen que el sistema bancari espanyol està sanejat. Quina barra!

    Pd. Ànim i no se t'ocurrisca llençar la tovalla!

    ResponElimina